Cutremurul vine prin interneți

Pen’ că așa a zis domnu ministru delegat Costoiu, că băgăm o aplicație de cutremure pe telefon și pe calculator și gata, am rezolvat. Tot boborul o să afle cu cateva zeci de secunde că o să fie.

2013-10-21_eqa

Până să vină următorul ministru să ne spună că aplicația nu s-a mai făcut din lipsă de fonduri și din cauza contestațiilor de la licitație, vine aciddu și vă dă câteva citate din ce vor spune „factorii responsabili” după ce aplicația va fi dat chix la următorul cutremur:

1. Aplicația n-a funcționat corect datorită unei erori de software. Am luat legătura cu dezvoltatorul și în acest moment se investighează cauza care a dus la…

2. Aplicația a funcționat corect, dar datele nu s-au putut transmite din cauza unei defecțiuni la sistemul de transmisie. Se pare că unele servere de pe traseu nu erau cu plata facturilor la zi, bugetul pe acest an nefiind încă aprobat.

3. Da, au fost niște probleme, dar asta pentru că programul încă nu era finalizat, acum doi ani am schimbat a treia oară firma care face aplicația și…

4. Păi cum să vă meargă aplicația dacă n-aveți internet?

5. Nu, nu, dumneavoastră aveați varianta free, care vă avertizează cu 10 secunde după! Intâi îi avertizăm pe cei cu versiunea premium! Păi nu?

6. Se pare că este vorba despre niște… ăăă… despre un grup infracțional organizat de hecări. Aceștia, profitând de… ăăă… Se fac cercetări.

2013-10-21_eqa2

Râdem, glumim, plătim… da’ ultima nu e glumă. Adică n-o să fie mult de râs atunci când niște „beneficiari” se vor călca în picioare pentru că s-a primit alerta de 7 grade pe Richter.

cum ar fi ca sistemul să trimită alerte „din greșeală”? cum ar fi ca sistemul să nimerească pe mâinile unor hackeri puși pe șotii?

Dom’ ministru, aciddu dorește să știe. Dumneavoastră nu doriți?

Surse poze:
youtube – Necula Cristian
cbsnews.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s