D’ale lu’ Zeus

Numa’ că nu e vorba dă zeus ăla de-l pomenește boboru’ cu televizoru’. E alt zeus, mai jmecher, care nu vă ia 25% din pensie/salariu, vă ia tot. Plus ce v-a rămas de luna trecută în cont. Ce, nu v-a rămas nimic? Atunci sunteți norocoși, datoriile nu le ia.
Acu’ o lună și ceva, nervoși din cauză de închidere de megaupload, anonymous punea tunurile pe nește zervere de instituții guvernamentale americănești, recte fbi, department of justice, copyright office, plus ceva inamici adiționali. Toate bune și frumoase, pachetele zburau zglobii prin rețea și se înghesuiau la ușa cortului serverelor cu pricina, punându-le în cur. Pardon, făcându-le indisponibile.


Boboru’ consumator s-a entuziasmat, a văzut revoluție, protest, primăvara interneților cu libertate de expresie, fără sopa, fără pipa, fără acta, jos cenzura, jos labele de pe interneții și torenții noștri, futu-vă muma-n cur de opresori mână-n mână cu cășile de discuri și producătorii de chestii cu copirait!

Aplauze.

Aplauze și nu numai.
Tura asta boboru’ a fost invitat să participe. Simplu și rapid, din confortul fotoliului sau din vârful patului.
Click aici și luptă!
Click aici și nașpa moment, pen’ că acolo unde trebuia să fie o sculă de trimis pachețele de rețea, era un sculoi mai mare, 2 în 1.
Așa că pe lângă participarea la sex în grup cu zerverele fbi-ului, voluntarii s-au ales și cu zeus ăla de vă zicea aciddu zece rânduri mai sus. Și uite-așa au pus la dispoziție și user/parola de mail și de e-banking și poate și de altele.

Concluzia scurtă: dacă nu știi în ce te bagi, nu te băga!
Concluzia lungă: voluntariatul e bun, activismul e bun, da’ dacă nu știi în ce te bagi, nu te băga!


Pentru detalii, vezi articolul de la symantec.
Poza e tot de acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s