Coșulețul cu parole

Motto: „Scufiță Roșie, ce-ai în coșuleț?”

Nu-i așa că folosiți aceeași parolă în mai multe locuri? Adică, de exemplu, pentru fessbuc și pentru adresa de mail cu care sunteți înregistrați la fessbuc? Adică dacă cineva vă ciordește parola de la fessbuc, are acces imediat și la mailuri? Și poate și la twitter, la celelalte conturi de mail, inclusiv la cel de la muncă, la yahoo messenger, la… spuneți voi, că voi știți mai bine unde folosiți aceeași parolă 🙂

De ce folosiți aceeași parolă? Vă spune aciddu: pen’ că vă e lene să rețineți 10-20 de parole complexe, pe care să le mai și schimbați periodic. Și dacă mai trebuie să țineți minte și numele de utilizator, pa-noapte-bună!

aciddu zice: există speranță!

nu, nu cu parolele scrise într-un carnețel pe care să-l uitați deschis pe birou. ca să nu fie părtinitor, aciddu vă sugerează goagăl cu „personal password vault”. după mai multe încercări, aciddu a adoptat vault-u’ numit KeePass. de ce? pen’ că i-a plăcut lui, d’aia. pen’ că e aciddu-friendly, se mulează binișor pe circumvoluțiunea unică. dar si pentru alte motive, alegeți voi d’aci, că aveți de unde.

aciddu pune și poză ca să fie mai frumos articolul, vă urează să nu pierdeți baza de date kdbx și să nu uitați master password, pen’ că atunci chiar sunteți fumâncați!

click pe poză ca să mereți pe pagina producătorului.

 

 

(Cum se ciordeste parola nu face obiectu’ articoluluil, da’ dacă vreți să vă distrați, căutați „cum se sparge parola” pe youtube 🙂 )

Un comentariu la “Coșulețul cu parole

  1. Pingback: despre cei generoși | jurnal de repatriat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s