skimmer-ul de la ușă

noapte. bancă în buricu’ târgului. aciddu are nevoie de numerar. ușa dintre aciddu și ATM e închisă. tre’ să treci cardu’ prin cititoru’ din dreapta ca să descui. asta e scris pe un post-it. pe alt post-it, lângă cititoru’ cu pricina e o săgeată. asta ca să fie clar pe unde folosești cardu’.

din obișnuință, aciddu pune mâna pe cititor și trage de el. cititoru’ nu e prea convins că tre’ să stea țapăn. pare lipit cu silicon. aciddu își ia paranoia și pleacă.

e adevărat că băncile noastre sunt mai sărmane și nu-și permit un meseriaș care să fixeze rahatu’ ăla în perete. probabil că ăla nu era un skimmer ci doar o lucrare făcută la futu-i mă-sa. „stă, dă-l în pula mea!”

da’ putea fi.

image source: Brian Krebs - http://krebsonsecurity.com/

jucăria asta are avantaje: e mai ușor de plasat, nu modifică aspectul atm-ului… sigur, are nevoie și de o cameră video în interior, ca să ciordească și pinul.

soluții? două carduri, de exemplu. pe ăla gol îl folosești ca să deschizi ușa. pe care ușă e bine s-o verifici din start, poate e descuiată 🙂 și mâna cu care tastezi pinul să fie acoperită.

baftă și fie-vă contu’ doldora!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s