Interneţi mioritici mai curaţi, mai uscaţi…

o moderare a înjurăturilor. adică înjurăm mai moderat?

Cam asta îşi doreşte un „grup de iniţiativă”. Oripilată de textele citite pe ceva forumuri, Olguţa Vasilescu a zis: mo basta! până aici! Cineva tre’ să facă curăţenie în mocirla asta! I s-au alăturat nişte doamne la fel de indignate. Punem CNA-ul pe ei, dăm o lege şi îi amendăm, îi obligăm să şteargă comentariile, să blocheze IP-urile, să otrăvească fântânile şi să-şi bată copiii. Pe cine obligăm? Păi pe provideri, pe administratori, pe proprietarii saiturilor, pe utilizatori, pe cine prindem. Pe ceilalţi îi trimitem să plătească impozit, că din impozitele alea suntem noi plătiţi să radem parmezanul în dezbateri, analize, tocşoaie.

„Nişte gospodine şi un popă”

Cam asta se vede la televizor. După toate discuţiile, aciddu nu s-a prins cine şi cum. Adică o să avem policy, da’ cine anume îl enforsează? Şi cum? Mister! Răspunsurile simple vin tot de la iniţiatori: provideru, administratorul saitului, nişte filtre. Wow! Ce simplu era! Ia faceţi voi, aşa, de probă, un pic! Să înceapă reprezentatul Patriarhiei! Părinte, ai legătura. Şi puterea, şi mausu’. Da’ chiar, de ce numai patriarhia ortodoxă? Celelalte religii n-au nimic de spus? Şi minorităţile nu? Adică dacă e sait românesc, se poate înjura în ucraineană? Şi dacă spun că am scris „pizda” în poloneză şi nu în română, mai intră sub incidenţa legii?

PLM sau PLM?

Cam asta e dilema legiuitorului, a moderatorului, a proprietarului de sait şi a filtrului. Ce tăiem, ce lăsăm? Şi dacă tăiem ceva greşit, cine răspunde şi cum? Cine hotărăşte ce e porcos şi ce e decent? Parlamentul? Biserica? aciddu? dar aciddu făcea asta şi înainte de măreaţa iniţiativă. Şi atunci? Atunci despre ce vorbim aici? Vorbim despre discuţii. Şi cum argumentele sunt subţiri, invocăm legislaţia europeană. Sau bunul simţ, de parcă ăsta tocmai fu inventat, minkia, grande novità!

Mama incoerenţei a născut un grup. Se presupune că era gravidă.

Un grup de iniţiativă în care Olguţa vorbeşte despre un proiect de lege, Alina despre adeziunea voluntară la un cod. Şi încă nişte cucoane în nuanţe de gri. Nimeni nu vrea cenzură. Ooooo, vă mulţumim cu plecăciuni! Suntem recunoscători în mod veşnic şi repetat! Dar cum sunteţi voi generoase, fiecare în felul ei! Cu semnalul de alarmă într-o mână şi cu proiectul de lege în cealaltă, ne daţi voie să scriem, totuşi?

aciddu zice

Cauza pentru limbajul deficitar al populimii online ar trebui căutată în educaţie. Cam cât din PIB se duce pentru educaţie? x%. Un x mic de tot. Cine alocă felia? Guvernul? Parlamentul? Adică decizia vine tot din sfera politicului. Nu, n-am să spun că dejecţiile online îşi au originea în politic, vă las pe voi s-o gândiţi şi nu vă contrazic. Soluţia e simplă: Alt F4. aciddu nu citeşte comentariile articolelor din ziare şi a supravieţuit.

Finalul e cam aşa: peste ceva vreme o să se vorbească despre o pesedistă care a vrut să facă ceva cu înjurăturile pe internet şi nu i-a ieşit, şi despre o liberală (sau două?) care a (au) aderat la grupul de îngropare a libertăţii de exprimare. Chestie de imagine. Câştigi, păgubeşti, politician te numeşti.  Şi după ce arăţi că habar n-ai despre ce vorbeşti dar ai păreri ferme, vii şi-i ceri votul aciddului.

Ia, toată politicianimea, la sindicat!

14 comentarii la “Interneţi mioritici mai curaţi, mai uscaţi…

 1. Pingback: PLM sau PLM? « diacritica

 2. Pingback: Tweets that mention Interneţi mioritici mai curaţi, mai uscaţi… « jurnal de repatriat -- Topsy.com

 3. Seamana cu initiativa lui Tipper Gore de acum douazeci de ani, cand vroia sa cenzureze trupele rock. Ii urez mult succes doamnei Olguta. Pariul meu este ca in doi ani se va interna pentru epuizare nervoasa.

 4. Ăştia nu înţeleg cuvântul „degeaba”. Nici „imposibil”. Nu pot monitoriza tot aşa. Se bagă şi ei la casele mari, n-au ce să se ia de indivizi. Avem dreptu’ la exprimare, gen. Restu’ n-ar mai trebui să conteze. Anyway, să nu uităm că suntem în Ro, drepturile sunt nimicuri şi ei sunt de căcat. Mereu. Dacă tu vrei să-mi ştergi comentariu că am zis asta, e alegerea ta, e blogu’ tău. That seems fair.

 5. $%*&#^$ *&$^^$ ^$^$&$^&$^$& *$&$*#^@^&*#($& Olguta *&*((!@* #&@%^#* *#&@^ si cu *#&$*$&*#@*@ pe @#@^%$%! &*(#^$% &$^$&@ &#&$^ si in @#$&@! #&$^$ $&^@!&$ &^!&#$^ cat duce trenu.

 6. Ideea nu e chiar rea, dar e tare greu de aplicat.
  Si inteleg ca se refera la subsolul articolelor de pe siteurile de stiri/ale ziarelor unde chiar ca se foloseste un limbaj suburban.
  De bloggeri nu s-a atins nimeni sau n-am fost atent eu la faza asta?

  • nu, nu e greu de aplicat.
   e imposibil. tocmai d’asta spun că e pură „băgare în seamă”. pentru că dacă nu e aşa, e ignoranţă. io când nu ştiu, tac sau întreb. nu iniţiez proiecte de lege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s