sunt emo?

de la experimentu’ zilei cetire:

PROFIL EMO-KID

Tineri retraşi, depresivi şi antisociali


Stilul „emo“ este descoperit din ce în ce mai mult de noul val de adolescenţi. Nu îi uneşte doar stilul vestimentar şi muzica pe care o ascultă, dar şi atitudinea faţă de viaţă: sunt retraşi, depresivi, melancolici, antisociali. Tinerii se crestează cu lama pe corp, unii dintre ei ajungând chiar să se sinucidă. Se îmbracă în negru, poartă numai blugi tăiaţi, se machiază strident, îşi fac coafuri ciudate, ciufulite, şi îşi pun piercinguri. Comunică în special pe internet şi au blogguri pline de fotografii şi coduri. Din punct de vedere etimologic, emo vine de la cuvântul „emotional“, care înseamnă „emotiv“. Curentul emo a apărut prin anii ’80, în Occident, ca un subgen al rockului. Pe parcursul anilor, emo kids şi-au format propriul stil, împrumutând câte-un pic din stilul subgenurilor goth kid, punk kid şi rock kid. Cele mai cunoscute trupe care adoptă stilul emo sunt: A Fire Inside, Fall Out Boy, Funeral for a Friend, My Chemical Romance, Panic at the disco, Taking back Sunday, Tokio Hotel. În România au apărut foarte mulţi adepţi ai acestui stil, în Bucureşti fiind cea mai mare şi activă comunitate.

obişnuiesc să mă îmbrac în negru. uneori ascult my chemical romance. sunt retras, depresiv şi antisocial. după definiţia unor „specialişti”, maică-mea ar trebui să se îngrijoreze.

luni, o fetiţă de 12 ani s-a sinucis. trist, dar… nimic deosebit. nimic senzaţional, până când ceva jurnalist bagă la înaintare sintagma „curentul emo”. cum, nu ştiţi ce e aia? păi stai, că dacă e senzaţional, aducem noi în studio la antena 3 nişte specialişti să vă explice. că nici ăia n-au habar despre ce se vorbeşte în propoziţie, da’ îşi dau cu părerea. luăm la telefon şi pe solistul trupei Crize. părinţii văd emisiunea şi se crizează. se uită lung la copii, de parcă acum i-ar vedea pentru prima oară. umblă cu blugi tăiaţi, are nişte brăţări la mână si nişte insigne pe geanta de şcoală. la dracu’ cu notele la mate! nu cumva e emo?

e de înţeles, e foame de subiecte. campania electorală e de căcat. băse a fost plecat din ţară, deci n-a mai dat cu declaraţia în reporteri. dar de aici şi până la tevatura emo din presa mioritică e cale lungă.

recapitulez:
nişte puştani se îmbracă pe gustul lor. banal
o puştoaică se sinucude. trist
puştoaica era emo. senzaţional
pentru toate celelalte există mastercard-u’ pe care bizonul de presă îşi ia binemeritatul salariu

7 comentarii la “sunt emo?

  1. cocalaru-emo… ce metis teribil!!! 😀

    @AiD: pe la mine prin targ nu prea zaresti emo pur-sange… dar e plin de pustani care corespund definitiei bizonului jurnalistic dambovitean.
    am inteles: mcr nu-s emo, tokio hotel nu-s emo… deci… nimeni nu e emo. m-am linistit 🙂

  2. Pingback: aciddu: Da, dar nu chiar acum. » ne paşte şi pericolul psihedelic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s