alegerile evenimentului

mic găinaţ jurnalistic al Roxanei Dumitrescu în oficiosu’ prezidenţial. nu unul, ci mai mulţi. în serie. sau ăn paralel, nu contrează. care o fi pluralul de la găinaţ? găinaţi? găinaţuri? misterele limbii române…

Alegeri Italia

analiză pe paragraf:
pentru prima dată pe dracu’, românii au mai votat la administrative.
stranierii români. dacă era spania, erau căpşunari, desigur.
alegerile electorale. roxy, tesoro, dexonline zice că electoral înseamnă „care ţine de alegeri”. cu alte cuvinte, rumânii cei stranieri au participat la alegerile care ţin de alegeri. genial! un fel de alegeri de alegeri.

cireaşa de pe tort o reprezintă faptul că românii NU au votat la legislativele la care se face referire în paragraf, fie ele electorale sau nu. poate o să afle cândva şi roxana.

5 comentarii la “alegerile evenimentului

  1. Cred ca „gainat” e un fel de substantiv defectiv de plural, ca „aur”, ca e substanta. Nu spui „branze”, ci „sortimente de branza” – ar putea sa fie corect si „sortimente de gainat”, eh.

  2. pe dexonline am găsit până şi „găinaţe”. chestie care îmi deranjează analogia cu rahat-rahaţi-rahaturi… „rahate” chiar că n-am auzit… 😀

  3. vrei prea multe. fata e jurnalista, asa ca pleonasmul e o figura de stil, iar a te informa e pentru fraieri. de obicei se duc la conferinte de presa ca sa invete… mde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s