Sictir, bre!

Cu câteva zile în urmă…

La coadă la pompa de benzină. În faţă, unu’ cu o Dacie alba. D’aia veche. Număr de Sidex, casca galbenă la lunetă. Arcelor-Mittal. Vorbea liniştit la telefon, dar asta deja nu mai mira pe nimeni, n-a sărit în aer nicio benzinărie până acum din cauza unui celular. Îi dă benzinarului cheile si pleaca înăuntru. Benzinaru’ îşi face treaba şi îi lasă gospodarului cheile pe portbagaj. Gospodaru’ se întoarce căutând de zor prin buzunare. Evident, cheile. Cum cheile erau sub nasul nostru, îi spun amicului care era la volan: ‘Dă-i un claxon, zi-i că-s cheile pe portbagaj, altfel mai stăm un sfert de oră p’aici…

Claxonează amicu’, nea şoferu’ din faţă ne întoarce semnul clasic de ‘Hai sictir‘ cu mâna, fără măcar să se întoarcă spre noi. Mai caută el ce mai caută prin buzunare şi se întoarce la casă. Iese, tot căutându-se prin buzunare. Amicu’ meu îl claxoneaza din nou, de data asta era cu faţa spre noi. Acelaşi semn plictisit-enervat din mână, se urcă in maşină, unde mai caută un pic. Coboară. Mai caută un pic prin buzunare. Alt claxon. În sfârşit, vine spre noi şi vede cheile. Realizează într-un târziu scopul claxoanelor şi mulţumeşte râzând.

Nu era nimic de râs, nici pentru el, nici pentru noi. Lui i s-a parut absolut normal sa fie înjurat de cel din spatele lui. Şi nu i-a trecut nicio secundă prin cap că altul ar fi putut fi scopul claxonului ăla. A reacţionat în consecinţă, firesc, sictirind preventiv. Normalitatea societăţii româneşti?

p.s. Şi eu v-am sictirit încă din titlu, dar pun pariu că nimănui nu i s-a parut anormal 🙂

2 comentarii la “Sictir, bre!

  1. Si io i-am dat flashuri la un om si s-a dat jos sa ma-ntrebe ce vrei fa. Si i-am zis ca-i cade bara… si-a zis „mersi” si s-a carat. Se poate si mai rau, deci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s